Ако Реал Мадрид спечели титлата през сезон 2019/20, трофеят трябва да бъде кръстен на името на Карим Бензема. 

Защото ако изключим невероятните голови регистри на Серхио Рамос, французинът е този, който доминира с авторитет във всички най-важни статистически аспекти в селекцията на Зинедин Зидан. При това не само в офанзивен план.

Бензема е №9 за Белия балет или по-скоро нещо като девет и половина. Нещо повече от това, Карим се превърна в ключовия играч за Белия балет. 

Намира се в отлична физическа форма, промени диетата си преди 2 години и заложи много повече на лична подготовка. Превърна се в тих лидер, а и умее да се пази от контузии. Отборът имаше нужда от такъв офанзивен водач, след като Кристиано Роналдо замина в посока Ювентус и остави огромна празнина зад себе си.

Разбира се, Карим не е Роналдо и никога няма да бъде, но все пак тежестта на французина в отбора е абсолютна. Той е футболистът с най-много мачове (33) този сезон, най-много излизания като титуляр (33) и най-много победи (22). 

Води и в ранглистата за футболисти с най-много натрупани минути (2829), а и логично е най-добрият нападател на Зидан със своите 17 гола и 7 асистенции в Ла Лига, пише "Тема спорт".

Можеше да отбележи и повече, но цели 5 пъти гредите го спираха. Това няма да е най-резултатната му кампания на "Бернабеу", общо е бил точен 244 пъти с бялата фланелка. Това го нарежда в Топ 5 на вечните реализаторите на клуба. 

Ако е жив и здрав, може да влезе в Топ 3, изпреварвайки Карлос Сантиляна (290) и Алфредо ди Стефано (308). Гарет Бейл и Еден Азар не блеснаха този сезон, което означава, че трябва да говорим само с главни букви за единствения футболист, който успя поне малко да компенсира отсъствието на Роналдо.