Норвежкият полузащитник Мартин Йодегор потвърди, че напуска Реал Сосиедад, за да се завърне в Реал (Мадрид) след изключително успешен сезон под наем в баския клуб.

Йодегор, който стана най-младият играл на Реал, когато дебютира на 16 години през 2015-а, се присъедини към клуба от Сан Себастиан под наем за един сезон през миналата година, но с опция за продължение за втори сезон.

Полузащитникът заяви през октомври миналата година, че желае да остане две години при баските, но шампионите от Реал върнаха 21-годишния норвежец в състава си преди новата кампания.

"Исках да изпратя на всички фенове прощално съобщение, но преди всичко да иска да изкажа благодарност за това, което беше тази незабравима година за мен", каза Йодегор във видео, публикувано на официалния сайт на Реал Сосиедад.

Халфът помогна на тима да завърши на шесто място в класирането на Ла Лига и да си осигурят място в турнира Лига Европа през новия сезон. Той отбеляза седем гола в 36 мача.

Реал Сосиедад елиминира Реал (Мадрид) в турнира за Купата на Испания и достигна до финала срещу Атлетик (Билбао), който беше отложен заради пандемията от коронавирус.