Ръководството на испанския първенец Реал Мадрид е готово да продължи договора на капитана Серхио Рамос, но тяхната идея е за удължаване с максимум още една година, твърди вестник Ас.

Актуалното споразумение на Рамос с Реал изтича през юни 2021-а година, а евентуалното продължаване би било до 2022-а.

Ако всичко е както трябва, двете страни ще седнат на масата и ще подпишат споразумението в края на календарната година. Но все още има и вариант догодина през лятото Рамос да напусне като свободен агент.

Изданието твърди, че Рамос е направил няколко отстъпки в предложението и е готов на компромиси, за да продължи да играе за тима. Той пристигна на "Сантиаго Бернабеу" през 2005-а година и до момента е записал 460 мача със 72 отбелязани гола. Кариерата му е украсена с 22 трофея на клубно ниво и три на национално.

Той е печелил пет пъти шампионската титла на Испания, четири пъти Шампионската лига, два пъти Купата на Испания, три пъти Суперкупата. Също така е вдигал три пъти Суперкупата на Европа, четири пъти е бил Световен клубен шампион. С националния отбор на Испания стана Световен шампион през 2010-а година, както и два пъти Европейски през 2008-а и през 2012-а година.