Осем интригуващи мача предвижда днес програмата във втория кръг от груповата на Шампионската лига.

Хегемонът на Германия и цяла Европа Байерн Мюнхен даде заявка в първия кръг, че отново ще е основен претендент за трофея с успеха с 4:0 над Атлетико Мадрид в първия кръг в първа група. Сега баварците гостуват на Локомотив Москва в опит да запишат нови три точки в актива си и рекордна 13-а поредна победа в турнира. В същото време "Дюшекчиите" нямат право на нова грешка в домакинството си на Залцбург.

Рекордьорът по трофеи в надпреварата Реал Мадрид допусна шокираща загуба с 2:3 у дома от Шахтьор Донецк и сега ще трябва да се съвзема от шока в гостуването си на Борусия (Мьонхенгладбах). В другия мач от групата Шахтьор е домакин на Интер.

Интересен се очертава двубоят между Марсилия и Манчестър Сити на "Велодром". Другата среща в трета група пък е между Порто и Олимпиакос.

Родният национал Божидар Краев може да получи страхотната възможност да стъпи на митичния "Анфийлд", тъй като неговият Мидтиланд гостува на английския шампион Ливърпул. Другият мач противопоставя Аталанта и Аякс в двубой, който може да се окаже доста атрактивен.

Ето и мачовете от втория кръг, които ще се играят днес:

От 19:55 часа:

Локомотив Москва - Байерн Мюнхен

Шахтьор Донецк - Интер

От 22:00 часа:

Алетико Мадрид - РБ Залцбург

Борусия Мьонхенгладбах - Реал Мадрид

Порто - Олимпиакос

Марсилия - Манчестър Сити

Ливърпул - Мидтиланд

Аталанта – Аякс