Реал Мадрид е на прага на невиждан резил в Шампионска лига.

"Кралете", които са печелили турнира рекордните 13 пъти, са на прага на отпадане в групите за първи път в богатата си история. Снощната загуба с 0:2 от Шахтьор Донецк постави отбора на Зинедин Зидан в много деликатна ситуация.

Кръг преди края мадридчани заемат 3-то място със 7 точки. С толкова са и украинците, но те победиха Реал и в двата директни мача. Лидер е Борусия Мьонхенгладбах с 8 т., Интер има 5 т.

Така и четирите отбора имат шанс за класиране на 1/8-финалите. И ако Реал не победи германците у дома следващата седмица, за първи път няма да играе във фазата на директните елиминации. При това положение Зидан със сигурност ще бъде уволнен.

"Нямаме избор, освен да спечелим последния мач. И това ще направим", демонстрира увереност Тони Кроос. "Тежко е да преглътнем тази загуба от Шахтьор. Срещу Интер поведохме рано и този мач вървеше по подобен начин. Може би не бяхме достатъчно добри, но смятам, че направихме силна първа част. Когато ни вкараха първия гол, всичко започна да става по-трудно. При 0:2 вече не вярвахме, че можем да обърнем нещата. Въпреки това се борихме докрай", добави германецът. 

Освен това за първи път "Кралете" допускат и 9 гола в първите си 5 мача в турнира. Те дойдоха от Интер (3:2), Гладбах (2:2) и в двете поражения с Шахтьор (0:2, 2:3).