Реал Мадрид прекъсна серията си от две поредни загуби и с помощта на малко късмет победи с 1:0 като гост Севиля. Тимът на Зинедин Зидан отново не впечатли особено с играта си, но стражът на домакините Ясин Буну им помогна с автогол в 55-та минута.

Успехът ще донесе малко спокойствие на Зидан и момчетата му, които изместиха Виляреал от 3-тото място в класирането. Двата отбора имат по 20 точки, но столичани са с по-добра голова разлика. Севиля пък остава на 5-то място с 16 и мач по-малко.

Двубоят започна с ранен шанс за Реал, след като още в първата минута Винисиус намери на стрелкова позиция Родриго, но последният прати топката покрай вратата. В 4-та минута Буну загатна, че не е достатъчно добре концентриран.

Вратарят на Севиля изчисти една топка право в крака на Винисиус, тя се насочи към голлинията, където Бензема и Карлос трябваше да водят битка за спечелването й. В крайна сметка защитникът на домакини игра последен с топката и не позволи тя да премине зад голлинията.

След четвърт час Буну допусна нова грешка, като изби една топка право в Родриго. Младият нападател обаче не се ориентира добра в ситуацията. Добрата игра на Реал продължи и в 21-та минута Тони Кроос бе оставен сам на границата на наказателното поле, стреля фалцово към далечната греда, но топката мина на сантиметри от нея.

Домакините изравниха играта към края на полувремето, но така и не сътвориха нещо по-опасно пред вратата на Реал. Гостите пък пробваха чрез Бензема да се приберат на почивка с гол аванс, но ударът на французина бе отразен.

Второто полувреме започна равностойно, като в 52-та минута Люк де Йонг опита да отбележи със задна ножица, но прати топката право в ръцете на Куртоа. Малко след това Реал поведе. Столичани изградиха хубава атака с по едно докосване, а Ферлан Менди центрира остро от лявото крило. Винисиус връхлетя към топката, но Буну отново действа неориентирано и сам си я вкара във вратата - 1:0 за Реал.

Чак след получения гол андалусийци заиграха малко по-освободено и създадоха няколко добри ситуации за гол. В 75-та минута Неманя Гудел отправи страхотен удар от фаул, но топката мина на сантиметри от вратата. Пет минути по-късно Сусо навърза двама защитници на Реал и стреля по диагонала с левия си крак, но топката отново не порази целта.

В 86-та минута Куртоа трябваше да се намесва след опасен удар на Окампос. Аржентинецът засече от въздуха центриране от дясното крило, но вратарят на Реал спаси. До края столичани се отбраняваха и опитваха с бързите си контраатаки да вкарат втори гол. Грешни решения на Винисиус в две от ситуациите попречиха на плана на Зидан. Все пак Реал стигна до победата и ще влезе с по-добро самочувствие в решаващото си домакинство на Борусия Мьонхенгладбах в Шампионската лига през седмицата.

Севиля - Реал Мадрид 0:1
0:1 Ясин Буну 55’-автогол

Севиля: Буну, Навас, Кунде, Карлос (80 - Идриси), Видал, Фернандо, Жордан (64 - Гудел), Ракитич (64 - Ел Несири), Окампос, Ел Хадади (46 - Торес), Де Йонг (64 - Де Йонг)

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Начо, Варан, Васкес, Каземиро, Кроос, Модрич, Родриго (66 - Асенсио), Винисиус, Бензема