Алавес – Реал Мадрид, мач от 20-тия кръг на Ла Лига, стадион „Мендисорота“, 22:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид е в сериозна криза в резултатите в последно време и гостуването на Алавес е добра възможност за момчетата на Зинедин Зидан да вземат глътка въздух. Столичани отпаднаха през седмицата от Купата на Краля след срамна загуба от третодивизионния Алкояно. Преди това пък загубиха от Атлетик Билбао в мач от полуфиналите на Суперкупата на Испания.

В първенството обаче Реал е в серия от 8 мача без загуба и в момента е на второ място в класирането. Алавес пък вече пети пореден сезон е в най-високото ниво на испанския футбол и целта е това да продължи и през следващата футболна година. Баските в момента са точно над чертата с изпадащите, като са на точка пред Елче, но и с два мача повече.

По-рано през месеца бе уволнен Пабло Мачин, но неговият наследник Абелардо Фернандес все още не може да изведе тима си до победа, като дотук Алавес има две загуби и равенства с Алмерия и Севиля.

Добрата новина за домакините е, че Лукас Перес се завръща в отбора след лека контузия в глезена. Това означава, че Едгар Мендес най-вероятно ще бъде пратен на крилото. Родриго Ели още се възстановява от травма, но всички останали играчи са на разположение на треньора.

Реал Мадрид ще бъде без Родриго, който е с контузия в бедрото, а Начо Фернандес е готов за игра. Дани Карвахал и Серхио Рамос пропуснаха мача с Алкояно през седмицата и най-вероятно ще се завърнат в титулярния състав.

Резултат: 0:2