Реал Мадрид стигна само до равенство 0:0 с Хетафе и направи сериозна издънка в битката за титлата с Атлетико Мадрид и Барселона.

"Кралете" вече имат 67 точки и са втори, лидер е Атлетико със 70, а Барса е на трета позиция с 65, но и мач по-малко.

Така всичко около шампионската титла на Испания тепърва ще се решава. Хетафе от своя страна е на 15-а позиция с 31 точки.

Трябва да се отбележи, че Зинедин Зидан не можеше да разчита в този мач на Серхио Рамос, Рафаел Варан, Начо Фернандес, Ферлан Менди, Даниел Карвахал, Лукас Васкес, Федерико Валверде, Каземиро и Еден Азар, което сериозно се отрази на играта на Реал.

Изненадващо Хетафе започна по-добре срещата и дори можеше да вкара още в началото, но Хайме Мата от чиста позиция стрела в аут. В тези първоначални минути домакините определено доминираха, но нямаха шанс за гол.

Постепенно Реал изнесе играта в по-предни позиции и дори вкара, но попадението на Мариано Диас бе отменено поради засада. След тази ситуация отново Хетафе взе инициативата, но последователно Мауро Арамбари и Мата пропуснаха.

В 25-ата минута пък Мата нацели и гредата. Това бяха силните минути на домакините, но те нямаха шанс за гол. След половин час игра Реал също стигна до шанс, но Мариано не успя да опъне мрежата. В края на полувремето с пропуск се отчете и Винисиус Жуниор.

Хетафе започна по-добре и второто полувреме, но се стигна до нов сериозен пропуск на Енес Юнал. В 78-ата минута и Одриосола не успя да преодолее Куртоа.

До края на срещата Реал само веднъж стигна до някакво по-сериозно положение но Лука Модрич стреля неточно в аут. Така Реал се издъни срещу Хетафе и направи грешна стъпка в битката с Барса и Атлетико Мадрид за шампионската титла на Испания.