Битката между Реал и Атлетико за шампионската титла в Ла Лига продължава. "Кралете" свършиха своята работа и постигнаха минимална победа над Атлетик Билбао на "Сан Мамес".

Единственото попадение, което може да се окаже изключително ценно в борбата за трофея, бе дело на Начо в 68-ата минута.

По тази начин "лос бланкос" остават на 2 точки от лидера Атлетико Мадрид, който постигна късен обрат над Осасуна у дома, за да запази първото си място в класирането.

Двубоят беше без значение за баските, но въпреки това футболистите на Марселино направиха всичко по силите си, за да стигнат поне до точката днес.

През първото полувреме липсваха интересни ситуации пред някоя от врете врати, а след почивката възпитаниците на Зидан се оказаха по-точни и се поздравиха с успеха.

Последният кръг се очертава да бъде много интригуващ, в който ще стане ясен шампионът в Испания. Реал Мадрид приема Виляреал, докато "дюшекчиите" гостуват на Реал Валядолид, който пък се бори за своето оцеляване.


Първото полувреме премина равностойно, като двата отбора не предложиха много интересни положения пред някоя от двете врати и завършиха без точен удар.

В 27-ата минута останаха сериозни съмнения за игра с ръка на Джон Морсийо в собственото му наказателно поле, но след намесата на ВАР главният съдия подмина ситуацията.

В края на частта Беренгер стреля опасно от пряк свободен удар, но топката профуча на сантиметри от лявата греда на вратата, пазена от Куртоа.

5 минути след почивката домакините отправиха първия точен изстрел в мача. Баските организираха много добра контраатака, която завърши с мощен удар на Морсийо, отразен от стража на "белите".

Малко преди да измине час игра Лука Модрич стреля опасно от дистанция, но със сетни усилия Унай Симон успя да избие кълбото в корнер.

В 61-а минута Каземиро се извиси над всички в противниковото наказателно поле и нанесе удар с глава, който за негово нещастие се отби в горната греда.

По-активната игра от футболистите на Зинедин Зидан даде резултат в 68-а минута. Начо се оказа на точното място, за да засече центриране от Каземиро, и с доза късмет прати топката в мрежата на баските.

В 83-ата Микел Весга бе близо до това да възстанови равенството на "Сан Мамес", но изстрелът му мина покрай целта.

Минута преди края на редовното време Раул Гарсия остави своя отбор в намален състав, след като получи директен червен картон.

Атлетик Билбао – Реал Мадрид 0:1

Голмайстори:

0:1 – Начо 68‘

Атлетик Билбао: Симон, Де Маркос, Алварес, Мартинес, Баленсиага, Беренгер, Д. Гарсия (Весга – 65‘), Венседор (Гомес – 72‘), Морсийо (Р. Гарсия – 65‘), Уилямс (Виялибре – 65‘), Сансет (Лопес – 72‘)

Реал Мадрид: Куртоа, Одиосола, Милитао, Начо, Гутиерес, Валверде, Каземиро, Модрич, Родридо (Азар – 77‘), Винисиус (Асенсио – 59‘), Бензема