Карим Бензема окончателно излезе от сянката на Кристиано Роналдо и Серхио Рамос, вече е безапелационният лидер на „Реал“. Разгромната победа с 6:1 над „Майорка“ беляза исторически постижения за французина. С втория си гол в двубоя Бензема вече има 200 попадения за „Реал“.

Участва в още две от срещата. През този сезон нападателят е с впечатляващи статистики. Само в 6 кръга вече е участвал пряко в 15 гола (осем вкарани и за седем асистирани). Никой друг футболист  в Примера дивисион няма подобни статистики през 21-и век. За последно „Реал“ имаше 21 попадения в шест кръга през 1987 година.

Марко Асенсио блесна с хеттрик. Националът е едва шестият испанец с три гола за „Реал“ в първенството през века и първи след Алваро Мората през април 2017 година. „Кралете“ са лидери в класирането без загубен мач.

Завръщането на Карло Анчелоти на „Сантяго Бернабеу“ бързо започна да се отплаща. Италианският маестро донесе първата от четирите Шампионски лиги в последната декада.

„Бензема е завършен нападател, който не е само консуматор, а помага на играта – похвали звездата си Анчелоти, цитиран от "Труд". – Когато Карим се поумори, мястото му веднага заема Лука Модрич.“

В същото време „Севиля“ срази „Валенсия“ с 3:1 у дома в дербито на кръга.  В града се радват на формата на англичанина Ерик Ламела. В пет мача халфът вкара три и асистира на един гол. Такава му беше статистиката от 54 двубоя в миналия му клуб „Тотнъм“.

Снимка: БГНЕС