Реал Мадрид следи отблизо ситуацията с халфа на Рома Лоренцо Пелегрини. Настоящият контракт на капитана на "вълците" е до лятото на 2022 година и за момента той все още не е постигнал договорка с ръководството да преподпише. 

Затова на "Сантяго Бернабеу" се надяват да успеят да го отмъкнат със свободен трансфер след края на сезона, пише Fichajes.

Пелегрини се представя изключително силно от началото на настоящата кампания под ръководството на Жозе Моуриньо. 25-годишният футболист има 6 гола и 2 асистенции в 8 мача.

В момента той води разговори с шефовете на Рома за удължаване на договора му, но те вървят трудно, така че бъдещето на играча остава несигурно.

От Реал Мадрид следят внимателно какво се случва и планират още през януари да се свържат с футболиста и да опитат да го убедят да подпише предварителен договор, който да влезе в сила от лятото. На "Сантяго Бернабеу" виждат в негово лице идеален заместник на Лука Модрич.

Пелегрини е родом от Рим и е юноша на Рома. Той обаче проби в Серия "А" с екипа на Сасуоло, където изкара два сезона, преди през 2017 година да се завърне на "Олимпико" срещу 10 милиона евро. До момента той има 27 гола и 36 асистенции в 160 мача за "вълците".