Реал Мадрид направи грешна стъпка в битката за шампионската титла, след като стигна само до равенството 0:0 при домакинството си на Осасуна.

Така в този кръг на Примера Дивисион и двата гранда на Испания не успяха да запишат победи. Както е известно, по рано днес Барса загуби с 0:1 от Райо Валекано.

Реал Мадрид все пак се изкачи на първото място в класирането с 21 точки, колкото има и Реал Сосиедад. Осасуна от своя страна прави отличен сезон и с това равенство вече е на четвърта позиция с 19 точки. 


Реал Мадрид започна атакуващо мача и още в началото притисна здраво гостите, които се бяха върнали плътно пред наказателното си поле.

Пред вратата на Осасуна се заредиха положение след положение, но нападателите на домакините така и не успяваха да намерят мрежата.

В 17-ата минута Менди пусна страхотен пас към Бензема, но той се засуети и изпусна да вкара. Малко по-късно се откри и шанс пред Асенсио, който от чиста ситуация прати топката в аут.

Последва и пропуск на Дани Карвахал. Това бяха силните минути на Раел, но "кралете" така и не можеха да отбележат. Гостите от своя страна основно се защитаваха и рядко минаваха центъра на терена. След половин час игра Милитао стреля мощно, но Ерера спаси.

До края на полувремето с пропуск се отчете и Винисиус. Най-нелогично Осасуна можеше да поведе, но Кике не успя да преодолее Куртоа.

Изненадващо второто полувреме започна с невероятно положение за гостите, но те изпуснаха златен шанс да вкарат. Тогава Авила намери Монкайола, който от чиста позиция стреля в гредата.

Това положение стресна домакините и те бързо изнесоха играта пред наказателното поле на Осасуна. В 60-ата минута Бензема залъга защитата на гостите и стреля мощно, но отново не се стигна до гол.

Шест минути по-късно отново Бензема не успя да отбележи. Това бяха силните минути на Реал, но до гол така и не се стигаше. Постепенно играчите на Осасуна се успокоиха и много правилно изнесоха топката в средата на терена.

До края Реал натисна, но гол не падна и така "кралете" се задоволиха с равенството и едната точка.