Реал Мадрид подчини Интер с 2:0 в мач от група "D" на Шампионската лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Момчетата на Симоне Индзаги бяха много напористи и играха като равен с равен, но в 17-ата минута бяха наказани от прекрасното изпълнение от дистанция на Тони Кроос.

Силите на гостите приключиха някъде към средата на второто полувреме, когато халфът им Никола Барела получи червен картон. В 79-ата минута Марко Асенсио вкара гол-красавец веднага след влизането си на терена.

Най-успешният клуб в турнира успя да удържи победата и завърши на върха в групата с 15 точки, докато италианският първенец е втори с 10 пункта.


Още в самото начало на срещата намиращият се в чудесна форма този сезон бразилец Винисиус отправи първия изстрел, но за негов малшанс кълбото профуча покрай гредата. Гостите отвърнаха с бърза атака и блокирана тупалка на Марсело Брозович.

Хърватският халф на "нерадзурите" направи втори опит не след дълго и този път "падащият му лист" беше великолепен, защото имаше нужната сила, но пък му липсваше съвсем малко точност, за да мине под напречната греда.

В 17-ата минута Реал откри резултата като на шега. Футболният магьосник Тони Кроос демонстрира една позабравена негова сила - снарядите от дистанция. Германецът заложи на стрелба извън наказателното поле с левачката и реализира по диагонала.

Италианците имаха добри възможности, но Джеко би слабо с глава в ръцете на Куртоа, Шкринияр беше блокиран, а Иван Перишич намери външната част на мрежата отблизо. При акция на мадридчани Лука Йович би покрай лявата греда.

Интер създаде отлично положение веднага след почивката, но снарядът на Николо Барела прелетя точно над напречната греда. Чак преди изтичането на час игра "кралете" отвърнаха с точен шут на Каземиро, но Ханданович беше на мястото си.

В средата на второто полувреме Интер остана с човек по-малко заради удар на Барела срещу Едер в ситуация, в която италианецът беше провокиран, но това не му спести директния червен картон.

Марко Асенсио сложи точка на спора в 79-ата минута, вкарвайки изключително красиво попадение с изстрел от границата на наказателното поле и помощта на гредата. А интересното е, че техничарят се появи на терена няколко секунди по-рано.

До края на редовното време домакините вече нямаха намерение да се напрягат за трети гол, а гостите нямаха никакви останали сили в търсене на почетен такъв.


Реал Мадрид - Интер 2:0

1:0 Тони Кроос - 17'
2:0 Марко Асенсио - 79'

Червен картон: Барела (Интер) - 64'