Реал Мадрид ще се изправи срещу Пари Сен Жермен в осминафиналите на Шампионската лига. Първият двубой е в Париж на 15 февруари, а реваншът е в Мадрид на 9 март.

Пред френското издание L’Equipe Карим Бензема заяви, че Реал не се страхува от нито един отбор. Той обаче призна, че би предпочел друг противник за своя тим за начало на елиминационната фаза на турнира.

„Бих предпочел друг съперник, това е сигурно. Пари Сен Жермен са сред фаворитите, но не изпитваме страх. Това са просто два футболни мача. Искаме да се класираме напред, искаме да стигнем до края“, коментира Бензема.

„Завръщането във Франция? С Реал съм се връщал много пъти, така че това не е нещо ново. Феновете ми във Франция ме гледат всеки уикенд. Не е нужно да доказвам нещо във Франция. Когато отидем в Париж, то ще е за победата“, каза още 34-годишният нападател, цитиран от "Тема спорт".

„Ако искаш да стигнеш до трофея, трябва да победиш всички по пътя си“, заяви нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема по повод участието на отбора в Шампионската лига по футбол. Бензема говори след триумфа на мадридчани в турнира за Суперкупата на Испания. Реал победи Атлетик Билбао с 2:0 във финала, който се игра в неделя вечер в Рияд, Саудитска Арабия.