Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отбеляза отличната атмосфера в съблекалнята на отбора след победата над Айнтрахт Франкфурт (2:0) за Суперкупата на УЕФА.

„От момента след гола на Алаба ние контролирахме ситуацията много добре. В три поредни финала не допускаме гол - този факт е много показателен за мен. Мисля, че сега имам най-хубавата атмосфера в съблекалнята на отбора в цялата ми треньорска кариера по отношение на това как играчите мислят и действат. Играчите ми са много умни. Карим Бензема е най-важният, най-ключовият играч в света. Неговите голове, неговата игра са жизненоважни за нас", каза Анчелоти, цитиран от пресслужбата на УЕФА.

„Топката, оставена до гредата, доведе до първия гол. Нашият план беше да центрираме в тази зона, тъй като анализът ни показа слабостта на съперника на далечната греда. Но в крайна сметка се оказа, че е по-скоро съвпадение, с изключение на присъствието на Каземиро в тази зона, тъй като указанията бяха да влезе в нея. Отборът ми е все още гладен и мотивиран за трофеи. Беше труден мач. Беше много по-трудно, отколкото може да изглежда на пръв поглед“, каза още Анчелоти.