Реал Мадрид имаше известни проблеми в първия си мач от сезона в Ла Лига, но стигна до победа с 2:1 при гостуването си на Алмерия. Ларджи Рамазани откри резултата в шестата минута, а Лукас Васкес изравни в 61-ата минута. Дейвид Алаба донесе победата на "белите" след брилянтно изпълнение от фал в 75-ата минута, предава БНР. Австрийският национал се разписа с първото си докосване, след като се появи на терена секунди по-рано.

Карло Анчелоти остави на пейката някои основни играчи, като Каземиро, Лука Модрич, Алаба и Милитао, което се отрази на играта на тима. Шампионът на Испания стигна до бората, след като някои от тях влязоха в игра. Дебют за тима в Ла Лига направиха новите попълнения Антонио Рюдигер и Орелиан Чуамени.

Новакът в Ла Лига изненадващо поведе още в шестата минута. Егуарас изведе великолепно Рамазани зад защитата на Реал. 21-годишният белгийски нападател напредна и стреля покрай Куртоа. "Белите" опитаха веднага да отговорят и създадоха няколко положения в следващите минути, но удари на Валверде и Бензема не намериха целта.

Тимът на Анчелоти вдигна темпото и натисна, но контраатаките на домакините бяха изключително опасни. Умар Садик на два пъти напредна в полето на съперника и притесни защитата на гостите. В същото време Алмерия започна по-добре да се справя с атаките на Реал. Въпреки това, Бензема имаше възможност да стреля от добра позиция след ъглов удар, но топката срещна бранител на съперника. Французинът стигна и до удар с глава, който не затрудни вратаря Фернандо Мартинес.

Шампионите имаха добра възможност да изравнят в 37-ата минута. Тогава Валверде прекрасно изведе Винисиус. Бразилецът напредна отляво сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Рюдигер можеше да ознаменува дебюта си в Ла Лига с гол в 40-ата минута. Мартинес обаче отрази удара му с глава. Малко преди почивката Тони Кроос с много елегантно подаване изведе Лукас Васкес и той от въздуха прати топката в мрежата, но попадение нямаше, тъй като бе отсъдена засада.

Анчелоти видя, че има нужда от промени и за началото на второто полувреме пусна Лука Модрич на мястото на Камавинга. Малко след почивката Винисиус опита много красив удар, но топката мина малко покрай вратата. Саму опита да затрудни Куртоа със силен удар от дистанция, а кълбото мина покрай дясната му греда. Положенията продължиха и пред двете врати. Мартинес се справи с удар на Валверде, а Садик не успя да преодолее вратаря на гостите, след като излезе очи в очи с него. Вратарят на домакините направи блестящо спасяване след удар на Бензема.

Анчелоти извади и втория французин в халфовата си линия. Чуамени нямаше много добър дебют в Ла Лига и бе заменен от Еден Азар с цел засилване на атаката. Малко по-късно Реал изравни. Винисуис преодоля няколко защитници в наказателното поле, но бе блокиран. След няколко рикошета топката стигна до Лукас Васкес, който я отправи към мрежата.

Следващата смяна на наставника на Реал се оказа блестящ ход. Той пусна в игра Дейвид Алаба и бранителят се разписа с първото си докосване. Модрич бе повален пред наказателното поле на Алмерия, а Алаба с блестящо изпълнение не остави шансове на Мартинес.

Домакините стигнаха до възможност да изравнят шест минути преди края. Топката стигна до Куро Санчес в наказателното ополе, но той стреля право в Куртоа.Реал пък имаше шанс да увеличи аванса си, но Валверде не успя да реализира.

Снимка: БГНЕС