Реал се издъни яко, след като не успя да бие пълния с проблеми тим на Сосиедад на "Бернабеу". Гостите пристигнаха с куп контузени, но опълченски удържаха 0:0 на "лос бланкос".

След равенството Реал вече изостава на 5 точки от Барселона. Кралета са втори с 42 точки. Сосиедад пък има 3 пункта по-малко.

Треньорът на Реал Карло Анчелоти има някои проблеми в състава си. Едуардо Камавинга стартира от първата минута, но като ляв бек, а не на титулярната си позиция в центъра на терена. Начо Фернандес пък е на нетипичния за него пост - десен краен бранител.

Причината - контузии на основни футболисти като Дани Карвахал, Ферлан Менди и други. Лука Модрич пък остана на скамейката. Хърватският маестро натрупа доста мачове през сезона и на мондиала в Катар и италианският специлист реши да го пощади и да му даде глътка въздух.


Бензема нахлу в наказателното поле на баските в 7-ата мин. Французинът стигна почти до аутлинията и пусна успореден пас, но там намаше нито един негов съотборник.

Винисиус получи с гръб топката на границата на наказателното поле в 14-ата мин. Бразилецът веднага се обърна, мушна топката между краката на бранител на Сосиедад и стреля, но шутът му мина малко встрани от вратата на гостите.

Гостите отговориха с мощен удар дело на Ияраменди. Капитанът на баските получи в наказателното поле на "лос бланкос". Бившият футболист на Реал (М) не се поколеба и веднага шутира, но не намери целта.

Топовен изстрел на Тони Кроос бе майсторски спасен с плож от Ремиро. Немският полузащитник стреля от над 30 метра, но вратарят на Сосиедад показа класа и изби. Реал затегна обръча пред вратата на гостите в последните минути.

В 35-ата мин Бензема отправи първия си точен удар в мача. Родриго напредна, излъга няколко защитници на гостите и пусна към носителя на "Златната топка". Бензема пое и веднага прати топката към вратата, но Ремиро бе на точното място.

В 45-ата мин. топката попадна у Себайос след корнер. Полузащитникът на "белия балет" пробва техничен удар по диагонала, ала топката мина на метър встрани от гредата.

В добавеното време на първата част Брайс Мендес загуби в собствената си половина. Бензема отне и веднага видя Вини-Жуниор. Бразилецът излезе очи в очи с Ремиро, но стражът спря перлата в тима на Анчелоти.

Втората част започна, както завърши първата - с натиск и чисто положение за Реал. Отново Винисиус бе изведен от Бензема в първите минути след подновяването на играта. Бразилецът стреля от малък ъгъл, но стражът на Сосиедад изби с крак.

Секудни по-късно Родриго стреля, топката се отклони в гърба на Льо Норман, залъга Ремиро, но за негов късмет излезе в корнер. Стрелбището пред вратата на Сосиедад продължи. Мощен шут на Валверде премина излезе в аут.

Марин проби през защитния вал на "белия балет" след час игра и пусна към Кубо. Японецът пробва да преодолее Куртоа, но белгийският страж отрази ударът на офанзивния футболист.

Милитао надскочи всички в наказателното поле на гостите в 66-ата мин, но ударът на бранителя не затрудни вратаря на баските.

Кубо нахлу отдясно в 70-ата мин. Японецът премина през Камавинга и пусна в наказателното поле. Там Сьорлот отклони към резервата Наваро, който бе непокрит. Крилото стреля, но Куртоа парира шута му. Винисиус пропиля ново чисто голово положение.

Бързакът набра скорост и премина през двама бранители на гостите. Крилото опита технично да прехвърли Ремиро, но стражът на Сосиедад внимаваше и не се подлъга.

Резервата Модрич получи в пеналта. Бронзовият медалист с Хърватия от мондиала в Катар пусна хитър пас, но никой от офанзивните играчи не засече топката.

Удар на Иярамендо бе блокиран от защитник на Реал в 4-ата мин от добавеното време на срещата. Топката излезе в корнер, а баските разиграха на късо, очаквайки последния съдийски сигнал.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад 0:0

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Начо, Милитао, Рюдигер, Камавинга, Кроос, Себайос, Валверде, Винисиус, Родриго, Бензема

РЕАЛ СОСИЕДАД: Ремиро, Елустондо, Субелдия, Льо Норман, Муньос, Субименди, Иярамендо, Мендес, Кубо, Оярсабал, Сьорлот