Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази недоволство от отношението на своя отбор по време на победата с 4:1 над египетския Ал Ахли в полуфинала на Световното клубно първенство.

Винисиус и Федерико Валверде отбелязаха по един гол в края на първото и началото на второто полувреме, но испанският гранд позволи на съперника да се върне в мача след точно изпълнена дузпа от Аи Маалул, което не се хареса на Анчелоти.

"Когато поведохме с 2:0 в началото на второто полувреме, си мислехме, че мачът е свършил и започнахме да играем твърде индивидуално", каза Анчелоти на пресконференцията след мача.

"Това е турнир, който Реал Мадрид има много за губене. Мислехме, че мачът е спечелен при 2:0, а нещата не стоят така, отпуснахме се, а не трябва да бъде така", добави Анчелоти.

Ал Ахли имаше ситуация за изравнителен гол, което стресна Реал и в края Модрич пропусна дузпа, а Родриго и резервата Арибас вкараха още две попадения за успеха.

"Резултатът е убедителен, но успехът не дойде лесно. Трябва да играеш добре и да си концентриран до края на мача. Имахме няколко трудни минути до дузпата на Модрич..."

Реал се изправя срещу Ал Хилал от Саудитска Арабия на финала в Рабат в събота.

Анчелоти потвърди, че нападателят Карим Бензема и защитникът Едер Милитао, които останаха в Мадрид за лечение на контузиите си, ще се присъединят към отбора днес и могат да бъдат на разположение за финала.

"Нито един от двамата не е напълно възстановен. Карим Бензема е по-добре, но Милитао остава под въпрос. В петък ще вземем решенията. Дани Карвахал пропусна полуфинала поради висока температура, а Марко Асенсио поради претоварване, но мисля, че те ще бъдат готови за Ал Хилал", каза още Анчелоти.