Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че се надява да остане начело на тима и през следващия сезон, въпреки слуховете, които го свързват с националния отбор на Бразилия. Италианецът обаче добави, че засега няма яснота какво ще се случи.

Бразилия остана без старши треньор след световното първенство в Катар в края на миналата година, след като Тите бе освободен. Наскоро някои от бразилските национали в Реал заявиха открито, че се надяват Анчелоти да бъде новият наставник на "селесао".

"Единственото нещо, което в момента ме интересува, е Реал да бъде успешен отбор. Аз ще остана тук, докато съм желан. Усещам подкрепата на президента, играчите и феновете", каза Анчелоти преди двубоя с Валядолид в неделя.

"Атмосферата в отбора е спокойна и ни предстоят два месеца, в които ще се опитаме да добавим трофеи във витрината си. Надявам се, че ще остана старши треньор на Реал Мадрид", добави италианецът, цитиран от БТА.

Договорът на 63-годишния Анчелоти изтича през лятото на 2024 година, но бившият наставник на Милан, Челси и Байерн Мюнхен е критикуван за изоставането, което допусна от Барселона през този сезон.

"Всеки може да си говори каквото иска, но истината е, че имам договор с Реал за още една година и искам да остана тук. Обичам клуба, но не знам какво ще се случи. Бъдещето остава неясно", коментира той.

"В съблекалнята не обсъждаме никакви слухове. Всички сме концентрирани върху предстоящите мачове с Валядолид, Барселона и Челси", завърши Анчелоти.

Снимка: БГНЕС