Валядолид - Барселона, двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Хосе Зория", 20.30 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Нето, Арнау
Защитници: Пике,  Алба, Ленгле, Семедо, Фирпо, Араухо
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Видал, Сержи Роберто, Пуч
Нападатели: Меси, Суарес, Гризман, Брейтуейт
Контузени: Юмтити, Де Йонг, Артур, Дембеле
Наказан: Фати


Прогноза на Gol.bg:

Домакините се представят доста прилично след рестартирането на сезона и три кръга преди неговия край практически са спасени. Авансът им от седем пункта пред Майорка е повече от солиден и една победа срещу шампионите днес ще подпечата оставането в елита.

Валядолид спечели 56% от точковия си актив на своя стадион, но въпреки това е третият най-слаб домакин този сезон след Еспаньол и Леганес. Това дава надежда на каталунците, че ще си тръгнат с победа, въпреки сериозните трудности на чужд терен през кампанията.

Барселона взе дълбока глътка въздух с победите над Виляреал и Еспаньол, след които градският съперник изпадна, а Луис Суарес стана еднолично голмайстор №3 в историята на петкратния европейски клубен шампион.

Изоставането на лидера Реал Мадрид обаче остава четири точки, които изглеждат титанични с оглед оставащите едва три кръга до края на кампанията. Лео Меси и компания вървят към сдаване на титлата, а основната причина безспорно е срамното представяне навън. 

В досегашните си 17 шампионатни гостувания Барса спечели само седем и допусна цели пет загуби. В таблицата с гостувания шампионите са едва четвърти, само на точка над петия Атлетико Мадрид. Шампионите обаче спечелиха 11 от последните 12 мача във всички турнири с този опонент.

Евентуална нова грешна стъпка може да детронира "блаугранас" още днес. Спокойствието в лагера на домакините по отношение на точковия актив обаче ни кара да мислим, че те няма да "скочат" на предела на своите възможности.


Резултат: Валядолид - Барселона 1:2