Барселона чака с оптимизъм реванша с Наполи в Шампионската лига, тъй като това е любимата фаза на суперзвездата на тима Лионел Меси.

Статистика на вестник "Спорт" показва, че реваншите на фаза осминафинал са най-продуктивни за шесткратния носител на Златната топка. Той е вкарал 19 гола в 14 мача на този етап от надпреварата, което прави средно по 1.36 гола на двубой.

Лео е автор на 114 попадения в 141 мача за "блаугранас" в турнира на богатите и има само една фаза, на която не е успял да се разпише в седем опита - полуфиналните реванши.

Меси има 15 поредни компании в Шампионската лига зад гърба си и в събота цяла Каталуния ще разчита на него. В 66 мача на стадион "Ноу Камп" в турнира аржентинецът има цели 66 гола.

Бълхата има 50 победи у дома, което прави цели 75.7% успеваемост, за ужас на Наполи, който не успя да победи (1:1) в първата среща на италианска земя. Загубените домакински мачове за Меси в Шампионската ига са едва 3%.

Факторът "Меси" очевидно е от огромно значение за Барселона, който загуби голяма част от самочувствието си след фиаското в Испания. Момчетата на Кике Сетиен бяха детронирани от Реал Мадрид след поредица от грешки, а най-големият проблем на "блаугранас" е постната продукция.