Бившият треньор на Барселона Кике Сетиен ще съди клуба за обезщетение от 4 млн. евро. Това обяви самия той в Twitter. Специалистът бе уволнен от Барселона на 17 август след разгрома с 2:8 от Байерн на четвъртфинала в Шампионската лига.

Каталунците са подписали документите за прекратяването на договора едва на 17 септември. Според Сетиен президентът на Барселона Хосеп Бартомеу не го е уведомил за условията по прекратяване на трудовия договор и за това треньорът си иска обезщетението от 4 милиона евро. 

"Поради всичко изброено по-горе бях принуден да поверя разрешаването на конфликта в ръцете на моите адвокати, като заведохме подходящи дела. Предприехме такава стъпка, за да защитим правата си, да постигнем справедливост", заяви треньорът в изявление, цитиран от Стандарт.

Сетиен подписа с Барселона през януари 2020 г., като замести на поста Ернесто Валверде. Той води каталунците в продължение на 218 дни, което е най-малкото време от 2003 г., когато отборът е бил треньор на Радомир Антич (148 дни).

Сетиен работи и в испанския Бетис, под негово ръководство клубът влезе в Лига Европа и стигна до 1/16-финалите на турнира. 61-годишния специалист е работил още с испанските клубове Расинг, Депортиво, Логронес, Луго и Лас Палмас.