Треньорът на Барселона - Роналд Куман заяви, че напълно разбира защо Лионел Меси е бил тъжен при напускането на неговия дългогодишен партньор в атаката и приятел в живота Луис Суарес. Но специалистът не вярва, че тази раздяла ще се отрази при играта му на терена.

В петък аржентинският гений нападна остро управленския състав на Барселона за начина, по който те се разделиха с Луис Суарес след 6 години коректна работа и 198 отбелязани гола. Това е поредната атака срещу йерархията на Барселона от страна на аржентинеца, след като миналия месец искаше и той да се махне.

„Нормално е за даден играч да бъде тъжен, когато негов приятел напуска клуба. Все пак те са били много време рамо до рамо. Но най-важното е след това какво ще бъде на терена", заяви цитираният от БНР Куман преди мача на Барселона срещу Виляреал в неделя.

"И мисля, че ще покаже отново как е за пример, ще покаже качествата си. Смятам, че по време на вчерашната и днешната тренировка той показа, че е преодолял всичко това. Нямам никакво съмнение у него.“

Нидерландският наставник извика Суарес още в първата седмица след пристигането си на Ноу Камп и му заяви, че се присъединява към мнението на президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу с идеята той да напусне клуба.

"След всичко това вероятно изглежда, че аз съм лош човек, но не съм", заяви нидерландецът, който е един от емблематичните и най-добри играчи в историята, станал част от първата спечелена Европейска купа с негов гол през 1992-а година срещу Сампдория.

"Бях честен с него и му казах, че ако остане в отбора, няма да играе много минути, но все пак ще разчитам на него. И също така му казах, че решението не е мое, а на клубното ръководство и е взето преди аз да дойда тук като треньор".

"Тук има много млади играчи, които чакат своя шанс и това е част от футбола. Смятам, че аз и Луис имаме уважението си един на друг, завърши Роналд Куман.