"Меси има наследник на трона в Барселона и той се казва Ансу Фати!", написа в заглавие авторитетният испански вестник "Марка", след като 17-годишният младок бе най-добрият в отбора на каталунците при 4:0 над Виляреал. 

Мачът бе от третия кръг, но бе първи за лос кулес от началото на сезона в Ла Лига, тъй като предните два бяха отложени. Съответно бе и официален дебют за новия треньор Куман.

Роденият в Гвинея Бисау нападател, който вече има 2 мача за мъжкия национален тим на Испания, отбеляза първите 2 попадения срещу Жълтата подводница - в 15-ата и 19-ата минута. Той спечели и дузпата, от която Меси направи 3:0 (35). Последното попадение бе автогол на Пау Торес в 45-ата. До края Лео имаше 2 добри възможности да покачи, но вратарят Асенхо спаси.

След края Куман не пропусна да похвали новия феномен Фати: "Той е млад играч, който трябва да търси последователност в играта и представянето си. Показа, че има страхотно бъдеще в Барса, затова съм много доволен от него. Изигра страхотен мач, с движение по крилата и създаде много положения. Но трябва да се усъвършенства и да работи всеки ден. Вярвам, че ще успее, защото е добро момче, отворено да слуша и да се учи", заяви Куман. Той постави Меси на върха на атаката като фалшива деветка, а около него действаха Гризман и Ансу.

Иначе самият Роналд бе доволен от дебюта си: "Имахме страхотно първо полувреме, с много подвижност, преса и добри атаки. Натискахме добре, откраднахме доста топки. Успехи като този ни дават увереност. Резултатът ни помага да се подобрим и да сме наясно какво искаме. Беше първата официална среща и още не сме съвсем готови физически", отчете цитираният от "Тема спорт" Куман.

За треньора на Виляреал Унай Емери пък продължава невероятното проклятие "Ноу Камп". Начело на отборите, които е водил, той е гостувал 13 пъти на Барселона и е загубил всичките 13 мача на стадиона на лос кулес. Головата му разлика е 10:43. Най-позорно бе поражението му с 1:6 в ШЛ, когато бе начело на ПСЖ. Падал е тук още с отборите на Спартак Москва, Валенсия, Алмерия и Севиля.

За тима на Куман се събират три мача в рамките на 8 дни, но треньорът не смята да щади играчите си. Той е взел решение да не даде нито ден почивка на футболистите. В четвъртък те гостуват на Селта във Виго, а после приемат Севиля на "Ноу Камп". Куман дори връща практиката на Луис Енрике за тренировки в деня на мачовете.