Отборът на Барселона ще бъде без Лионел Меси, Марк-Андре тер Стеген и Филипе Коутиньо за утрешния домакински мач срещу Ференцварош в Шампионската лига. Тримата футболисти ще получат почивка от старши треньора Роналд Куман.

Барселона вече си осигури класиране за следващата фаза на турнира, след като записа четири победи в първите си четири мача от група "G".

Meси вече получи почивка и в мача с Динамо (Киев) като гост в предишния кръг. Капитанът на Барселона беше взел участие във всеки един двубой от началото сезона плюс четири срещи за националния отбор на Аржентина преди да бъде пуснат в почивка при успеха с 4:0 над украинския вицешампион.

Халфът Френки де Йонг също не игра в украинската столица, но сега е в групата. За Барселона обаче е важно да запази първата си позиция, тъй като води с три точки пред Ювентус, който приема Динамо (Киев), а двата европейски гранда играят на "Камп Ноу" във финалния кръг.

Други играчи на каталунците, които ще отсъстват от мача в сряда заради контузии, са Жерард Пике, Ансу Фати, Серхи Роберто и Самюел Юмтити.

Куман заяви, че в тази ситуация визитата на Кадис в събота е много важна, за да може отборът да тръгне нагоре в Примера дивисион.

"Разбирам, че не е нормално Меси да почива, но програмата в момента го позволява. Може би щеше да има и други паузи за него, но за момента графикът ни позволи в два момента - гостуването на Динамо и сега", каза цитираният от БНР Куман на пресконференцията.

"Трябва да дадем възможности и на други играчи, а и мачът от събота е много важен. Трябва да спечелим и двата мача обаче. Имаше само две възможности да го възстановим, но след утре той няма да почива повече. В момента най-важното нещо е да се класираме и ние го направихме. Но разбира се, когато си част от Барса си наясно, че всеки мач е важен, всяка победа трябва да се търси и печели", добави нидерландецът.