Лионел Меси и Неймар ще се съберат в ПСЖ през следващия сезон. Това твърди журналистът от френското издание RMC Sport Даниел Риоло.

"Не се шегувам. Убеден съм в това", отсече Риоло, с което хвърли в смут футболния свят. Аржентинският гений има договор с Барселона до края на сезона, но с всеки изминал ден възможността за подновяване намалява.

За фаворит за подписа на шесткратния носител на Златната топка се смяташе Манчестър Сити, но изглежда присъствието на Неймар на "Парк де Пренс" е наклонило везните в полза на ПСЖ.

От голямо значение за бъдещето на Меси ще имат президентските избори на "Камп Ноу" в края на януари. Всички кандидати искат той да остане при каталунците, но в настоящата финансова криза Барса трудно ще се пребори с реките от пари на ПСЖ и Сити.

Именно заради това временният президент на Барса Карлес Тускетс заяви, че клубът е трябвало да продаде през изминалия трансферен прозорец. "От икономическа гледна точка Меси трябваше да бъде продаден. От една страна щяхме да получим пари за трансфера, а от друга щяхме да спестим парите, които в момента харчим за заплатата на аржентинеца", каза той.

Припомняме, че след срамното отпадане с 2:8 от Байерн Мюнхен на 1/4-финалите в Шампионска лига Меси беше с единия крак извън Барселона. В крайна сметка той реши да остане, защото не искаше да заведе дело срещу клуба на сърцето си.