Манията по Диего Марадона започна да завладява и търговете по света, пише "24 часа".

Специализираната къща “Джулиънс”, която се занимава само с продажбата на предмети, свързани с личности, включи в каталога си часовник на Диего, който е бил подарен на съотборника му в националния отбор Хулио Олартикоечея. И минималната цена, която се иска за него, е 600 000 долара.

Часовникът е от специална серия, направена за Марадона през 80-те години на миналия век. Той поръчал за всичките си съотборници от националния, с който спечели световната титла през 1986 година.

Отделно Олартикоечея е дал за продажба и оригинална фланелка на Диего от златните му години в “Наполи”.

Същата аукционна къща включи две вещи, свързани с Марадона в друг търг, който е наречен “Векът на легендите”. В него има предмети свързани с Пеле, Уейн Грецки, Кобе Брайънт и много други от великите спортисти през последните години. Те бяха вкарани допълнително след смъртта на легендата.

Топката, подписана от Марадона и съотборниците му в благотворителен мач в Буенос Айрес през 1985 година вече достигна невероятната цена от 10 000 долара, като наддаването приключва в неделя.

Отделно има екип на аржентинския национален отбор от 90-те, също подписан от Марадона. Според специалисти английският национал Стив Ходж смята да продаде екипа на Марадона от мача, в който той вкара знаменития си гол с “Божията ръка”, на частен търг с начална цена от невероятните 2 милиона долара.

Ходж поискал екипа и си навлякъл гнева на съотборниците си. В момента той е даден на музея на футбола в Манчестър, но не е дарен, а бившият играч на “Нотингам Форест” е запазил собствеността си над него.

Галерия