Кадис шокира Барселона у дома и спечели сензационно с 2:1 в мач от 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Успехът идва близо 50 дни след победата на андалусийци с 1:0 насред Мадрид срещу Реал.

Тази вечер новаците откриха резултата в осмата минута чрез Алваро Хименес, но "заслугата" беше изцяло на защитника на каталунците Оскар Мингеса.

Автогол на Педро Алкала изравни резултата десетина минути след почивката, но Кадис отново излезе с едни гърди напред след нова груба грешка в отбраната на Барса и попадение на празна врата на Алваро Негредо.

Кадис събра цели 18 точки и се качи на пето място, докато момчетата на Роналд Куман са седми с 14 точки.


Домакините откриха резултата още в осмата минута при първата интересна ситуация. Оскар Мингеса не се ориентира добре при корнер в наказателното поле на гостите и насочи топката с глава към собствената си врата. Марк-Андре тер Стеген реагира отлично и се намеси, но Алваро Хименес добута кълбото, който почти беше преминала голлинията с целия си обем.

Каталунците се ядосаха и създадоха две много добри атаки. При първата Филипе Коутиньо се озова на добра позиция отляво, но изстрелът му от движение се оказа неточен. После Лионел Меси изведе Мартин Брайтуайт на отлична позиция, но диагонален шут на датчанина беше спасен от вратаря Ледесма с крак.

В средата на първото полувреме Лионел Меси застраши съперника от пряк свободен удар, но вратарят на Кадис отново беше на мястото си и успя да спаси. С това устремът на "блаугранас" като че ли се изпари и дълго време не се стигна до нов вълнуващ момент.

Меси осъществи интересно центриране от корнер, при което можеше да отбележи директно с вътрешен фалц, но Ледесма внимаваше и изби в нов корнер, след който обстановката се поуспокои.

Барселона продължи да атакува и веднага след почивката, но точният изстрел на Меси в долния ляв ъгъл не се оказа достатъчно силен. Домакините отвърнаха с мълниеносна контраатака малко по-късно, но отбраната на каталунците се справи с дружни усилия.

Равенството все пак беше възстановено след автогола на Педро Алкала в 57-ата минута. Той се опита да пресече центрирането на Жорди Алба, но прати кълбото в собствената си врата.

В средата на второто полувреме Кадис поведе след нова груба грешка на защитата на Барса. Клеман Ленгле не успя да стигне до топката след изпълнение на странично хвърляне, а тер Стеген не успя да изчисти и влезлият точно преди това като резерва Алваро Негредо вкара на празна врата.

Сержиньо Дест беше изведен на отлична позиция, но би покрай лявата греда, а десетина минути преди края на редовното време Кадис можеше да ликвидира интригата, но Марк-Андре тер Стеген спаси тупалката на Иван Алехо.

Меси отправи удар на отчаянието в 84-ата минута след разбъркване в пеналта на домакините, но Лео би точно в обсега на вратаря. Последва прекрасна възможност за Миралем Пянич, но Ледесма спаси! 

Кадис контраатакува секунди след това и на върха на атаката се оказа Адекание, но той стреля покрай дясната греда. В добавеното време на отсрещната врата Меси изпълни пряк свободен удар, но уцели стената.


Кадис - Барселона 2:1
1:0 Алваро Хименес - 8'
1:1 Педро Алкала - 57', автогол
2:1 Алваро Негредо - 63'