Барселона – Атлетик Билбао, финал за Суперкупата на Испания, стадион „Естадио де Ла Картуха“, Севиля, 21:00 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона ще опита да спечели Суперкупата на Испания за 14-ти път в клубната история, но за целта трябва да премине през коравия отбор на Атлетик Билбао. Тимът на Роналд Куман се класира трудно за мача за трофея, след като през седмицата надигра след дузпи Реал Сосиедад, като редовното време завърши при резултат 1:1. Баските пък поднесоха сериозна изненада, след като надиграха с 2:1 Реал Мадрид.

Каталунците вече са в серия от 9 поредни мача без загуба във всички турнири, а освен това нямат загуба в първенството или Купата от декември насам. И все пак сезонът е повече от противоречив, тъй като тимът е на цели 7 точки от лидера Атлетико Мадрид, който освен това има и два мача по-малко.

Куман е решен да вдигне първия си трофей като треньор на Барса, но Атлетик Билбао доказа срещу Реал, че това няма да бъде никак лесно. Раул Гарсия вкара два гола срещу столичани през седмицата, а баските успяха да удържат преднината си, въпреки попадението на Карим Бензема в 73-та минута.

Атлетик досега има два трофея в Суперкупата на Испания, като последният е от 2015 година, когато сразиха именно Барселона и то повече от впечатляващо. 4:0 на „Сан Мамес“ и 1:1 в гостуването на „Ноу Камп“. Двата тима се срещнаха съвсем наскоро – на 6 януари Барселона победи с 3:2 като гост.

Най-разискваният въпрос в последните дни бе дали Лионел Меси ще вземе участие във финала. Аржентинецът пропусна полуфинала с Реал Сосиедад, но отпътува с тима в Севиля и е много вероятно да играе. Твърдо аут са контузените Филипе Коутиньо, Жерар Пике, Сержи Роберто и Ансу Фати. Хубавата новина за Куман е, че Антоан Гризман и Усман Дембеле се намират в добра форма.

Баските ще бъдат без Унай Лопес и Перу Ноласкоаин. Под въпрос е Юри Берчиче, заради което Микел Балендиага най-вероятно ще започне на левия бек. Няма да е изненада треньорът на тима Марселино да пусне същите 11, както в мача с Реал Мадрид, което означава Иняки Уилямс ще бъде подпомаган от Раул Гарсия, Икер Муниаин и Оскар де Маркос в предни позиции.

Резултат: 2:1