Проблемите на Барселона изплуваха на повърхността по време на финала за суперкупата на Испания снощи, анализира вестник "Марка". Антоан Гризман на два пъти извеждаше каталунците напред, но баските сътвориха пълен обрат и грабнаха трофея.

Вратарят Марк-Андре тер Стеген игра силно на полуфинала срещу Реал Сосиедад и не беше на същата висота срещу Атлетик. Но и той е човек, а и можем да му простим всяко отпускане заради слабата защита, на която често поправя грешките.

Само вижте резервите на Барса, които влязоха в игра - Миралем Пянич, Мартин Брейтуейт, Тринкао и Оскар Мингеса. Кой от тях вдигна нивото на отбора? Никой.

Пролича си колко страхлив е Роналд Куман заради избора на състав и тактика. Най-вече със смените, които бяха ултра дефанзивни и идеята беше да се задържи преднината, вместо да си потърси разлика от два гола, която да прекърши Атлетик. Нидерландецът е главният виновник за това поражение.

После идва ред на Лионел Меси. Той изпусна нервите си и получи червен картон в 120-ата минута, но ние го разбираме. Аржентинецът е заобиколен от посредственост и мързел, затова е напълно нормално да загуби контрол.

Превод на Gol.bg