След назначението на Маурисио Почетино за нов треньор на клуба, вниманието на Пари Сен Жермен се насочи към привличането на желаните от специалиста имена.

Спортният директор на парижани Леонардо призна, че клубът ще се опита да вземе Лионел Меси през лятото, както се говори от месеци насам.

Договорът на аржентинеца изтича на 30 юни 2021 г. и след сагата миналото лято, от втория опит Лео почти сигурно ще напусне раздирания от управленска криза каталунски гранд.

"Страхотни играчи като Меси винаги ще бъдат в списъка на ПСЖ , но сега не е моментът да говорим или мечтаем за това - каза цитираният от webcafe.bg Леонардо пред France Football. - Ние седим на масата и следим отблизо този въпрос. Четири месеца във футбола са цяла вечност, особено в наши дни. Но столът ни е запазен на масата."

Барселона е с вързани ръце и надеждата на феновете Меси да остане е свързвана с избора на нов президент, който да убеди аржентинския гений да приключи кариерата си на "Камп Ноу".

Меси обаче изглежда достатъчно съблазнен да се събере с близкия си приятел Неймар в Париж. Почетино иска и Серхио Агуеро от Манчестър Сити.