Сериозната финансова криза в Барселона изправи на нокти феновете на клуба, след като дълговете на петкратния европейски клубен шампион се оказаха космически. Според вестник "Ас" сумата се доближава до 1.2 милиарда евро и клубът е притиснат до стената. И фалитът изглежда напълно възможен.

Според вестник "Марка" Барса дължи солидни суми на други клубове за футболисти, които вече не играят на стадион "Ноу Камп". Такъв е случаят с халфа на Интер Артуро Видал, преминал при "нерадзурите" като свободен агент.

Чилиецът беше взет от Байерн Мюнхен през лятото на 2018 година за 20 милиона евро. На разсрочено плащане. Мадридското издание пише, че хегемонът на Европа има да получава още 950 000 евро от испанците за футболиста.

Общо Барса дължи на други клубове цели 196 милиона евро за трансферни суми на свои настоящи или бивши футболисти, което е шокиращо. №1 в листата на чакащите е английският шампион Ливърпул.

През януари 2018 година мърсисайдци продадоха Филипе Коутиньо за 145 милиона евро, но все още имат да получават солидна сума - 40 милиона евро.

Куриозното е, че кариоката се оказа ненужен през миналия сезон в Барса, но това не попречи да накаже каталунците с фланелката на Байерн Мюнхен. На 1/4-финалите в Шампионската лига Коутиньо заби два гола за историческата победа на баварците с 8:2. И дни по-късно се завърна на "Ноу Камп"...