Тимовете на Севиля и Барселона завършиха при резултат 0:2 на "Рамон Санчес Писхуан" в един от най-интересните мачове от 25-ия кръг на Ла Лига.

Барса доминираше през целия двубой и съвсем заслужено стигна до успеха.

През първата част Усман Дембеле изведе "каталунците" напред в 29-ата минута, а Лео Меси се разписа 5 минути преди края на мача и оформи крайния резултат.

Победата изкачи Барселона на второ място в класирането, на само две от лидера Атлетико Мадрид, но "дюшекчиите" са с два мача по-малко. Севиля пък остава на 4-та позиция, на 7 пункта от върха.


Мачът стартира с внушителен превес на гостите, но първият шанс в мача дойде чак в 22-ата минута. Тогава Дембеле стреля технично, но Ясин Боно улови топката.

Малко по-късно Меси също пробва удар, който беше спасен с вещина от вратаря на Севиля.

Домакините капитулираха в 29-тата минута, когато Меси изведе Дембеле очи в очи със стража на Севиля. Нападателят стреля от движение и прокара топката между краката на Боно. 1:0 за Барселона.

Шест минути след началото на втората част Хесус Навас навлезе опасно в полето на "каталунците" и шутира с левачката. Това бе първият точен удар на андалусийци, но Тер Щеген бе на мястото си отрази.

В ответната атака Барса можеше да накаже съперника за втори път, но Алба пропусна отлично положение.

Точно един час след началото на мача Сержиньо Дест пропиля страхотен шанс за гостите. Той пое отбита топка в наказателното поле и шутира, но право десния страничен стълб.

В 68-мата минута Барселона стигна до втори гол, чрез Клеман Ленгле, но попадението не бе зачетено заради засада. Повторенията доказаха правотата на арбитрите.

Десет минути преди края Несири прати топката във вратата на гостите, но и това попадение бе отменено, този път заради игра с ръка.

Лионел Меси сложи точка на спора с 30-тия си гол във вратата на Севиля. Това се случи в 85-тата минута. Лео напредна, опита да прехвърли Боно, но ударът не се получи. Топката обаче отново се озова в него и при добавката аржентинецът бе безгрешен.

Севиля - Барселона 0:2

Голмайстори:

0:1 - Дембеле 29'
0:2 - Меси 85'

Стартови състави:

Севиля: Боно, Навас, Кунде, Диего Карлош, Ескудеро, Жордан, Фернандо, Гомес, Ракитич, Ел Хадади, Де Йонг

Барселона: Тер Щеген, Мингеса, Пике, Ленгле, Бускетс, Дест, Де Йонг, Педри, Алба, Меси, Дембеле