Суперзвездата на Барселона Лионел Меси изглежда ненаситен и гладът му за игра се завърна срещу любимата жертва Севиля, отбелязва вестник "Спорт".

Шесткратният носител на Златната топка реши мача с фамозна асистенция за Осман Дембеле, а после сам вкара за крайното 2:0 в полза на вицешампионите.

Лео отпразнува своя гол №38 в 42 срещи срещу Севиля, а това бе победа, която връща каталунците в битката за титлата. И сега момчетата на Лопетеги треперят преди реванша в полуфиналите за купата на Испания в сряда, тъй като имат аванс само от два гола.

Меси се разписа в осми пореден кръг, бетонирайки се на първо място при реализаторите в Ла Лига. Той има три гола повече от своя приятел и бивш съотборник Луис Суарес, който не вкара за Атлетико снощи при успеха с 2:0 над Виляреал.

От началото на 2021 година аржентинецът не успя да се разпише само срещу Уеска. В 8 мача Бълхата вкара 12 гола - отчете се с по два срещу Атлетик Билбао, Гранада, Алавес и Елче. Към това трябва да добавим попадението му срещу ПСЖ в ШЛ и за Купата на краля срещу Райо Валекано. 

Със своите 14 попадения Меси е недостижим в Европа през календарната година. Има два повече от Роберт Левандовски от Байерн, който е с 12 (11 в Бундеслигата и един в Шампионската лига) за същия период (ако не броим двата гола на поляка на световното клубно пръвнество). Меси се старае повече и в дефанзивен план. Дори си изкара жълт картон за фаул срещу Фернандо.