Нападателят Антоан Гризман бе оставен на резервната скамейка на Барселона в съботното Ел Класико. Куман избра схемата 3-5-2 и реши да не пусне французина.

Това е шестият път в който Гризман стартира мач на пейката този сезон, само един по-малко от миналия, като два от тях бяха срещу Реал Мадрид,пише "Марка".

Отсъствието на Гризман беше най-очевидно сред 11-те на Куман, като се има предвид, че на двубоя се гледа като решаващ за титлата. Вместо него Куман избра Дембеле да си партнира с Меси в атака.

Четири от двубоите които Гризман започна от пейката през сезона са в Ла Лига - два срещу Реал, Уеска и Елче. Също така не попадна в единайсеторката в шампионска лига срещу Динамо Киев, както и във втория мач на полуфинала за Копа Дел Рей срещу Севиля.  Гризман остана напълно извън групата в три мача срещу Севиля, Валядолид и Ференцварош.

Французинът е изиграл 42 мача този сезон и е само на един мач на скамейката от достигане на миналогодишният си рекорд от седем старта като резерва.  В предходните четири сезона в Атлетико Мадрид, той бе стартирал само четири мача от пейката на сезон.  Вкарал е 13 гола тази година като осем от тях в Ла Лига и има 11 асистенции, шест от които в Ла Лига.

От идването му в Барселона му се наложи да играе на различни позиции. Контрактът му е до 2024, но представянето му е следено под лупа след привличането му от Атлетико за солидната сума от 120 милиона евро.