Ръководството на Барселона е започнало преговори с нападателя на Манчестър Сити за привличането му като свободен агент през лятото, съобщава Скай Спортс. Договорът на аржентинския футболист с "гражданите" изтича в края на сезона и няма да бъде подновен, като той ще се раздели със Сити след десет години, прекарани на "Етихад" и общо 258 гола в 387 мача.

Според различни информации няколко големи европейски клуба проявяват интерес към 32-годишния играч, но Барселона първи са започнали реални действия за привличането на Агуеро. Ръководството на каталунците вече е провело предварителни разговори с представителите на голмайстора, който проявява интерес към евентуално преминаване на "Ноу Камп", където играе неговият съотборник в националния отбор на Аржентина Лионел Меси.

Агуеро обаче има и други опции пред себе си, сред които са Челси и Интер. Към момента обаче той е изцяло концентриран към успешен край на настоящия сезон със Сити и най-вече спечелването на първи трофей от Шампионската лига за "гражданите".