Барселона - Атлетико Мадрид, мач от 35-тия кръг на Ла Лига, стадион “Ноу Камп”, 17:15 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Битката за титлата в испанското първенство е в разгара си, а мачът между Барселона и Атлетико Мадрид може да се окаже с цената за трофей. Атлетико води в класирането с две точки преднина пред Реал и Барса, като в същото време утре вечерта Реал посреща четвъртия Севиля.

След ужасяващото начало на сезона тимът на Роналд Куман успя да намери точния ритъм и с превъзходна серия през 2021 година успя да смали разликата и да направи така, че всичко за титлата зависи от каталунците. После дойде шокиращата домакинска загуба от Гранада, която можеше да изведе Лео Меси и компания на върха в класирането.

Всичко това прави домакинството на Атлетико Мадрид още по-важно. Каталунците имат третият най-добър домакински рекорд в Ла Лига този сезон, като тимът на Куман е изпуснал точки в 6 от 17-те мача.

В същото време Атлетико Мадрид отпусна парата и записа доста колебливи резултати в последните месеци. Тимът на Диего Симеоне спечели едва 7 от последните си 14 мача и позволи на преследвачите да скъсят преднината на “дюшекчиите”.

Роналд Куман няма да може да разчита на контузените Ансу Фати и Филипе Коутиньо. В тима се завръща Мартин Брейтуейт, който ще бъде опция за атаката. Все пак е много вероятно датчанинът да остане на резервната скамейка заедно с Усман Дембеле и Франсиско Тринкао и така атаката да бъде водена от Антоан Гризман и Лионел Меси.

Диего Симеоне ще има на разположение всички свои футболисти, след като в тима се завръща и Ренан Лоди. Все пак едва ли бразилецът ще бъде ползван от първата минута. Вратарят на тима Ян Облак пък ще запише своя мач номер 300 за Атлетико Мадрид.

СТАТИСТИКА

Барселона загуби само веднъж в последните си 21 мача срещу Атлетико Мадрид в Ла Лига (14 победи и 6 равенства) - 0:1 в първия двубой между двата тима този сезон. В същото време Атлетико Мадрид не спечели нито едно от последните си 14 гостувания на “Ноу Камп” (4 равенства и 10 загуби).

Барселона събра най-много точки в лигата от началото на 2021 година - 49 (16 победи, 1 равенство и 2 загуби), с осем повече от Атлетико Мадрид в този период  (41 т. - 12 победи, 5 равенства и 3 загуби).

Атлетико Мадрид допусна най-малко голове в Ла Лига този сезон - 22. В същото време Барселона е най-резултатният отбор в първенството с 80 вкарани гола.

Барселона вкара най-много домакински голове в Ла Лига този сезон - 43, докато Атлетико Мадрид допусна най-малко в гостуванията си - 13.

Лионел Меси има 32 гола в 42 мача срещу Атлетико Мадрид. Само срещу Севиля аржентинският магьосник има по-добър рекорд - 38 гола в 48 мача.

Резултат: 2:1