Вълнението от спечелването на Копа Америка е живо у една от най-големите легенди на аржентинския футбол – Сезар Луис Меноти. 

Наставникът, при който тимът печели първата си световна титла през 1978 г. и директор на националните отбори в страната си, коментира как би реагирал Диего Армандо Марадона на титлата от Копа Америка, ако беше жив. 

В предаването Super Deportivo по Радио Вила Тринидад, Ел Флако даде емоционално интервю: „ Диего, ако беше жив, със сигурност щеше да е много доволен от титлата. Той със сигурност щеше да отиде да прегърне Меси и двамата щяха да си тръгнат от „Маракана, плачейки".

Цитираният от "Труд" Меноти призна: "Меси играе като никога досега. Той е щастлив и не само заради победата, но и защото е заобиколен от хора, които го обичат. Меси в националния отбор направи всичко възможно, за да бъде легенда. Той е футболист, който за разлика от другите, е готов да спечели мач, да играе добре. Изглежда трудно да бъдеш Меси, той във всичко е най-добрият - емоционално, физически, той е момче, което винаги се подготвя за мача".

Меноти завърши: "Този гол на Ди Мария ме трогна като този на Диего през 86-та срещу Англия. Разбира се, това бяха различни голове, но бях трогнат. Аз не съм му приятел, но страдах много за него, за това как го отхвърляха. Той беше фигура навсякъде. Анхел не е в националния отбор, защото Скалони е щедър, той е тук, защото е добър играч. Трябва да го оставите на мира, в клубните му отбори го накараха да страда много".