Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес вече е избран за следващ треньор на Барселона. Източници на Goal.com са категорични, че роденият в Каталуния специалист е вариант №1 пред президента Жоан Лапорта след очертаващата се като неизбежна смяна на Роналд Куман.

Официални преговори с Мартинес не са започнали, но клубът вече е осъществил първи контакт с него. Наставникът е съгласен да поеме поста и даже вече е информирал белгийската футболна асоциация, че би искал да напусне, ако от "Камп Ноу" пристигне официална оферта за него.

Барселона ще трябва да плати на Белгия неустойка, но тя е в размер на едва 1.5 млн. евро, което ще е по силите на "блаугранас" дори в настоящото им затруднено финансово положение.

Рокадата обаче няма да се случи преди средата на октомври, тъй като на Роберто Мартинес му предстоят важни мачове с Белгия -  финалните плейофи в Лигата на нациите, припомня webcafe.bg. На 7 октомври е полуфиналът срещу световния шампион Франция, а три дни по-късно е финалът.

В Барса са готови да изчакат тези срещи да минат, а дотогава Куман ще трябва да изкара още три много важни двубоя начело на тима - първо срещу Леванте за първенството, после срещу Бенфика в Шампионската лига, а накрая и срещу шампиона Атлетико Мадрид, отново в Ла Лига.