Реал Мадрид удари Барселона с 2:1 на "Камп Ноу" и записа шампионска победа в битката за титлата в Испания. С тази победа "кралете" се изкачиха на първо място в класирането с 20 точки, докато "каталунците" кретат едва на осмо място с пет точки по-малко.

Попаденията за гостите в мача пред 86 000 зрители забиха Дейвид Алаба в 32-ата минута и Лукас Васкес (94), точен за домакините бе Агуеро (95).

Така Реал Мадрид влезе в серия от четири поредни победи над Барса в "Ел Класико". Това бе 247-тото издание на най-чаканото дерби в света, както и първото след напускането на Лео Меси.

Като цяло срещата предложи страхотен футбол, със здрави единоборства, спорни съдийски отсъждания, множество положения, но в крайна сметка Реал си взе победата и трите точки.

Ситуацията за Барса този сезон е повече от комична и нелепа, а мястото на Роналд Куман на "Камп Ноу" вече не е никак сигурно.


Срещата започна атакуващо, като двата отбори се хвърлиха в атаки още от първите минути. Така Реал можеше да вкара чрез Винисиус, но той се замота в наказателното поле на Барса и изпусна страхотна възможност.

Малко по-късно Винисиус се свлече в пеналта на домакините и скочи за дузпа, но съдията даде знак играта да продължи. В следващите минути двата отбора буквално се "хванаха за гушите", като най-активен бе Жорди Алба.

В 25-ата минута дойде и най-чистото положение за "каталунците". Тогава Сержиньо Дест получи топката пред вратарското поле, но непохватно стреля над гредата. Уникален пропуск, който разяри феновете на Барса.

Седем минути по-късно Реал вкара. "Кралете" сътвориха бърза контра, при която топката достигна до Алаба и той със свирепа тупалка опъна мрежата на Тер Стеген.

До края на полувремето Барса изцяло доминираше и създаде чисти положения пред Жерар Пике и Ансу Фати, но и двамата пропуснаха. Тони Кроос пък нямаше шанс за гол за Реал.

Барса започна атакуващо второто полувреме и изцяло изнесе играта в половината на Реал, но столичани много павилно се защитаваха и затваряха празните пространства, като не даваха почти никакви шансове на домакините.

В 55-ата минута Фати се озова на чиста позиция и стреля, но Куртоа спаси. Постепенно "кралете" изнесоха играта в средата на терена и на свой ред създадоха положение, но Ферлан Менди не успя да преодолее Тер Стеген.

В 58-ата минута дойде и едно от най-спорните положения в мача, когато Кроос игра с ръка в своето наказателно поле след борба за висока топка с Френки де Йонг, но съдията отсъди нарушение на Де Йонг в атака.

След час Реал можеше да вкара още веднъж, но Винисиус с глава пропусна. Малко по-късно и Бензема нямаше шанс. Това бяха силните минути за гостите, но те пропуснаха да решат всичко в тази среща.

До края Барса натисна, но нямаше шанс за изравнителен гол, а в добавеното време Лукас Васкес направи 0:2. Секунди по-късно пък Агуеро намали за 1:2, но за нещо повече от почетна загуба нямаше време и Реал спечели "Ел Класико".