Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че клубът е изпратил оферта за нападателя Роберт Левандовски и в момента изчаква отговора на Байерн Мюнхен.

Полякът, който през следващия месец ще навърши 34 години, е основната трансферна цел на каталунците и самият той вече заяви публично, че се надява да е изиграл последния си мач за Байерн. Шампионите на Германия обаче не са готови да се разделят с най-продуктивния голмайстор в клубната история, макар от договора му да остава само още година. През изминалия сезон той вкара 50 гола и имаше по едно попадение на всеки 80 минути игра.

"Знаете, че направихме оферта за Левандовски и чакаме отговора на Байерн. Те трябва да оценят нашето предложение и ние ги очакваме", заяви цитираният от БТА Лапорта.

Той бе попитан и за възможността каталунците да вземат и Кристиано Роналдо. Португалецът, който прекара 9 години в Реал Мадрид, изрази желание да напусне Манчестър Юнайтед.

"Имаме огромен късмет, че толкова много играчи искат да дойдат в Барса. Когато се отвори възможност, те я обмислят и се ентусиазират. В нашата богата история има много подобни примери. Вижте какви играчи са били тук и какво сме постигнали. Не говоря за конкретни хора, а по принцип", добави Лапорта.

Снимка: БГНЕС