Шампионът на Испания Барселона не успя да завърши кампанията в желания стил, губейки от Селта като гост с 1:2 в последния 38-и кръг на Ла Лига.

Франк Кесие наказа домакините в 11-ата минута, но радостта му беше кратка, защото системата за видеоповторение VAR отмени гола за засада.

Същото се случи към края на първата част и на отсрещната врата, когато засада беше причината за отменения гол на Селта. Но още в следващата атака Габи Вейга вкара в долния ляв ъгъл и откри резултата.

Като цяло Барса игра доста под нивото си през първата част, в която отправи само един точен удар, срещу цели седем за домакините, които владееха топката в 31% от времето, но пък изглеждаха по-опасни.

Вече беше изминал час игра, когато вратарят на Барса Марк-Андре тер Стеген беше заменен, след като не успя да постави нов рекорд за най-малко допуснати голове в рамките на един сезон. На негово място влезе Инаки Пеня и три минути след това Габи Вейга вкара отново.

В 79-ата минута Ансу Фати вкара почетния гол за каталунците след асистенция на Осман Дембеле. До края Барса нямаше сили за нещо повече и завърши мача само с два точни изстрела, макар да достигна 73% владеене на топката.

Така първенецът Барса остана с 88 точки в крайното класиране, а Селта събра 43 пунка на 13-ото място.

Селта - Барселона 2:1
1:0 Габи Вейга - 42'
2:0 Габи Вейга - 66'
2:1 Ансу Фати - 79'