Гръцкият ПАС Янина иска да си върне централния защитник Янис Каргас. 25-годишният бранител дойде именно от този клуб в Левски миналото лято. Той пристигна като свободен агент и подписа контракт със "сините" за три години.

През изминалата кампания Каргас не бе постоянен титуляр. Той обаче играеше редовно. Бранителят бе на терена в общо 29 двубоя във всички турнири. В първа лига записа 21 мача. ПАС Янина е лидер във втория ешелон на Гърция и със сигурност ще спечели промоция. 

"През този трансферен прозорец ще има доста движение на играчи. ПАС ще привлече един или двама вратари, двама централни защитници, десен бек, халф, две крила и нападател. Има осигурен бюджет за това".

"Желанието на клуба е да си върне Янис Каргас. Препятствие засега е фактът, че той все още има договор с Левски. Ще се потърси някаква формула, по която той може да бъде привлечен", пише Arena Larissa, цитиран от "Тема Спорт".

Каргас вече е провел разговори с ръководството на Левски. Той е от чужденците, които са съгласни да преподпишат при по-ниско месечно възнаграждение. Засега се очаква Янис да остане на "Герена" и за следващия сезон.