Левски продължава да няма победа на своя стадион "Георги Аспарухов" през 2020 година, след като отстъпи на Берое с 0:2 в двубой от първия кръг на родната efbet Лига.

Двата отбориха предложиха доста бедено откъм футболни достойнства полувреме, но в крайна сметка гостите стояха по-добре на терена и съумяха да поведат в резутата след автогол на Симеон Славчев (34'), а малко след това Октавио Мерло (41') удвои. "Сините" пък завършиха полувремето без нито един инкасиран шут към вратата на гостите.

През втората част играта се пораздвижи, като домакините се опитаха да стигнат поне до равенството. Безидейността им в офанзивен план обаче бе налице и резултатът остана непроменен.

Така проблемите около Левски очевидно се задълбочават и отборът започва новия сезон с болезнено поражение на собствения си стадион. След победата си на "Герена" пък Берое със сигурност ще отпуши амбициите си през този сезон да атакува местата, даващи право за участие в евротурнирите. 


Домакините започнаха уверено срещата, опитвайки се да владеят повече топката и да наложат играта си. Темпото на игра обаче бе сравнително ниско и в първите минути не се стигна до опасности пред някоя от двете врати.

Постепенно Берое започна да стои по-добре на терена и тимът имаше добра възможност в 12-ата минута. Димо Бакалов нахлу отдясно и шутира, но Николай Михайлов отрази с крак удара му по земя.

Предпазливата игра на двата отбора продължаваше да не предлага на зрителите нищо интересно на терена, като след повече от половин час игра не се случи нищо интересно.

В 34-ата минута гостите успяха да поведат в резултата след грандиозен автогол на Симеон Славчев. Бакалов напредна отдясно и потърси свой съотборник в наказателното поле на "сините". Необезпокояван, Славчев бе набрал скорост и с коляно отклони топката директно към своята врата. Трябва да се отбележи, че Михайлов също можеше да реагира по-добре, тъй като кълбото мина съвсем близо до него.

В 41-ата минута старозагорци удвоиха преднината си. Крум Стоянов нахлу отляво и намери по земя свободният Октавио Мерло, който от точката на дузпата дръпна спусъка. Топката рикошира в защитата на Левски и се върна в краката на футболиста, който от втория път бе точен - 0:2. При този резултат завърши и първото полувреме.

Заралии започнаха силно втората част, след като секунди след сигнала на съдията Владимир Вълков, Октавио напредна отдясно и центрира дълбоко в наказателното поле, където Алиун Фал засече топката от непосредствена близост, но я прати на сантиметри дясната греда на Михайлов, който само изгледа ситуацията отблизо.

В 56-ата минута Стайн Сиперингс се опита да намери Найджъл Робърта в наказателното поле, но Ибрахима Конте пресече подаването и изчисти топката в корнер. Това беше и първият ъглов удар за Левски в мача.

В 67-ата минута Спиерингс излезе на отлична стрелкова позиция. Футболистът отправи хубав изстрел, който обаче бе отразен по блестящ начин от вратаря Християн Василев.

В 71-ата минута Крум Стоянов напредна отляво и центрира точно към Конте, който с глава стреля към вратата. Ударът му обаче бе насочен точно в тялото на Михайлов и той боксира топката.

До края на срещата Берое остави активността в ръцете на домакините, разчитайки на добрата си игра в защита. От своя страна, "сините" отчаяно се опитваха да стигнат до вратата на заралии в опит за нещо повече в мача, но това така и не се случи.

Левски - Берое 0:2

Голмайстори: Симеон Славчев (34' а.г.), Октавио Мерло (41')

Левски: Михайлов, Найденов, Атанасов, Даске, Старокин, Славчев (Димитров 46'), Юруков, Паулиньо, Спиерингс, Иванов, Робърта
Треньор: Георги Тодоров

Берое: Василиев, Стоянов (Василев 74'), Мезаг, Ангелов, Перейра, Цветков, Октавио (Охене 75'), Бакалов (Минчев 63'), Конте (Хасани 90+2'), Фал, Макута
Треньор: Димитър Димитров

София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Владимир Вълков
Жълти картони: Стоянов, Ангелов, Перейра, Фал (Берое)