Халфът Радослав Цонев и спортно-техническият щаб на Левски получиха много лоши новни вчера.

Полузащитникът се контузи по време на гостуването на Ботев (Пловдив), загубено с 1:2, а първите прегледи, които са му били направени вчера, са показали, че той има скъсана предна кръстна връзка на коляното и ще се наложи да се подложи на операция.

Това означава, че Цонев ще трябва да се възстановява около 6 месеца. За днес са насрочени нови изследвания на 25-годишния футболист. Ако ядрено-магнитният резонанс потвърди констатираното на първоначалните прегледи, Радослав ще легне под ножа, пише "Тема:Спорт".

Цонев се контузи още в 5-ата минута в Коматево. Той падна на земята без съприкосновение с противников футболист. Наложи се да бъде изнесен с носилка, а след това край тъчлинията дълго време му бе оказвана медицинска помощ.

Преди второто полувреме халфът се появи край терена с патерици, а около дясното коляно имаше вързана торбичка с лед.

Радослав Цонев бе привлечен на "Герена" този месец. Той пристигна от италианския Лече. Левски успя да го вземе без пари, но ще даде процент на клуба от Серия "Б" при евентуален бъдещ трансфер. 

Полузащитникът, който е юноша на "сините", направи повторния си дебют при домакинското 3:0 над новака ЦСКА 1948. Още във втория си двубой обаче се контузи и по всичко личи, че ще може да се върне в игра най-рано към края на пролетния полусезон.