Контузията на Боби Цонев не е случайна. Това показа класацията на Футболната обсерватория CIES. Халфът на Левски, който се възстановява от операция на коляното, попадна в Топ 5 на най-фаулираните футболисти в Европа. За своите 283 минути на терена той е бил събарян общо 18 пъти, което му отреди четвъртата позиция, пише "Монитор".

Номер 1 Джарел Селърс от Йостерсунд. Следва добре познато у нас лице – Диего Фабрини. Бившият играч на ЦСКА и настоящ на Динамо Букурещ е бил спиран с непозволени средства цели 23 пъти за 312 минути на терена. Тройката допълва Хорхе Диас от Панетоликос. Двадесетото място пък е отредено за друг българин – Даниел Пехливанов от Етър. Имаме и двама представители при „резачките“, където сме представени от Владислав Узунов от Ботев (Вр) (9-о място) и Кристиян Илич (Локо ПД) (17-ти).

Иначе сред най-фаулираните играчи у нас попада още един футболист на Левски – Паулиньо. Това му носи четвърто място. Иначе в тройката освен Боби Цонев и Даниел Пехливанов е и Андерсон Кордейро от Царско село.

Доста интересна е и класацията за „касапите“ в родния елит. Там след Узунов и Илич е нареден... Боби Цонев. Халфът на „сините“ е извършил цели 11 нарушения и това показва, че не обича да стои длъжен на футболистите, които му влизат твърдо.