Надявам се до 2-3 месеца да се включа в отбора. Това заяви полузащитникът на Левски Борислав Цонев, който бе награден за Футболист на месец септември в Пресклуб „България“. Той, заедно с брат му Радослав, се възстановяват след скъсани връзки на коляното.

„Добър ден, първо искам да благодаря за наградата, на моите съотборници и отбор. Добре съм, два месеца минаха от операциите, в напреднала фаза сме с тренировките. При всеки футболист е различно, надявам се до 2-3 месеца да с е включа в отбора, има още момчета с коронавирус. Тази пандемия е доста неприятна, но вече съм здрав и мога да тренирам и да се чувствам като нормален човек“, започна той.

На въпрос относно това какво е състоянието на брат му, Борислав отвърна: „Той се чувства добре, заедно сме постоянно, заедно бяхме и под карантина, горе-долу същите неща се отнасят и за него“. „Да, той Ради го каза в едно интервю – то си е като съдба. Приели сме го като съдба и продължаваме нашите задължения, за да се оправим възможно най-бързо и скоро да взимаме участие в мачовете. Засега сме много добре, просто се изисква време, накрая последните месеци и седмици ще се реши от треньора“.

На въпрос относно това какви са очакванията му след назначаването на Славиша Стоянович, той сподели: „Не сме говорили още, човекът си има доста работа, тъкмо дойде и завари отбор под карантина. Не сме говорили за по-специални неща, но надявам се скоро да имаме повече възможност да го направим“. „Не, със сигурност, това не е причината. Ние с Ради сме играли два мача. Просто доста млади футболисти, първи мачове са ни, нормално е да не ни се получават резултатите. Надявам се през пролетта нещата да се получат по-добре. Може би, последните мачове ги загубихме по-доста детски начин – не стояхме по-зле от другия отбор, но загубихме. Някои неопитни намеси за части от секундата ни провалиха. Надявам се да не допускаме такива грешки и следващия полусезон да печелим“, коментира той някои от последните поражения на „сините“ в първенството.

„Нормално е да има негативизиъм, особено от феновете. Знаете каква беше ситуацията – някой идваше, друг си тръгваше, за отбора не се знаеше кой ще играе. За Георги Тодоров беше много трудно да направи състава – след като не се получи резултат, нормално е хората да не са доволни. Човекът си знае и така си е преценил. Очакването е винаги за победа в Левски. Не са в оптимално състояние обаче футболистите. Надявам се всички да са здрави, защото ще се наложи треньорът да прави промени и всички трябва да са на разположение. Не, според мен всички са мотивирани, тренират усърдно. Когато от 11 човека 7-8 са по-млади, нормално е да се получават грешки и резултатите да не са това, което искаме. Моето мнение си го казах – бях под карантина, стоях си в къщи 14 дни“, завърши Борислав Цонев. /БГНЕС