Левски – Арда Къдржали, мач от 15-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Георги Аспарухов", начало: 16.30 часа

Вероятни състави: 

Левски: Михайлов, А. Петков, Даске, Атанасов, Галчев, Райнов, Юруков, Найденов, Димитров, Мохамед, Робърта
Контузени: Стаматов, Славчев, Б. Цонев, Р. Цонев, Краев, Ст. Иванов, М. Петков
Треньор: Славиша Стоянович

Арда: Караджов, Лозев, Стоев, Сулака, Леони, Желев, Руменов, Котев, Ковачев, Делев, Коконов
Контузени: П. Ганев, Ст. Атанасов
Треньор: Николай Митов

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще изиграе втория си официален мач под ръководството на Славиша Стоянович. Сърбинът със словенски паспорт се завърна на "Герена" с победа с 1:0 над Локомотив Пловдив и сега ще иска да затвърди доброто представяне. Той няма да прави промени в състава и отново ще заложи на 3-4-3. С успеха над "смърфовете" Левски сложи край на негативната серия от 5 поредни мача без победа за първенство – 4 загуби и 1 равенство.

Арда се представя силно от началото на сезона и заема четвърто място, като има равен актив с третия ЦСКА. След мача с Локо Пловдив пък Стоянович засипа с похвали треньора на кърджалийци Николай Киров. Той отбеляза, че тимовете на специалиста играят винаги атакуващ и приятен за окото футбол.

Арда се разписа във всеки от досегашните три мача с Левски, но в тях спечели само една точка – 1:1 на 15 август на свой терен. Общият баланс показва 2 успеха за Левски и 1 реми при голова разлика 6:3. Единствената среща на "Герена" помежду им завършва 2:1 за "сините".

Но сега си отива най-лошата година в цялата история на Левски що се отнася до мачове на стадион "Георги Аспарухов". През тези дванадесет месеца Левски постигна 3 победи у дома, направи 1 равенство и загуби цели 7 пъти. Головата разлика е отрицателна – 10:13. "Сините" никога преди не бяха допускали толкова поражения у дома и за първи път статистиката им е минусова.

Нашата прогноза е, че Арда ще успее да измъкне точка днес.

Прогноза: Левски – Арда 1:1