Легендата на "Левски" – Мишо Вълчев, даде мнението си за събитията на "Герена" от началото на 2021 г. Разбира се, акцентът в разговора ни с него бяха подготовката, селекцията и очакванията му за пролетния дял.

„Естествено, че ще има подобрение през пролетта. Сега ще може да се направи добра и пълноценна подготовка, Стоянович ще разполага с голяма част футболистите, на които ще разчита през пролетта. Ще има време да изпробва различни тактически варианти. Може да опита с четирима в защита или с трима, както игра в края на есента. Според мен лично вариантът с четирима е по-удачен. Просто, защото централните ни защитници не са стабилни. Тромави са и еднотипни. При условие, че нямаме стабилност и пред тях, а имаме пробойни и в средата на терена, по-добрия вариант ми се струва да се избере схема с четирима. Но Стоянович най-добре си знае“ - сподели някогашният любимец на Сектор „Б“.

Той каза няколко думи и за новите попълнения. „Нямам наблюдения нито върху играта на Микулич, нито на Сулака. Ясно е, че имахме нужда от вратар и от централен защитник. Предполагам, че Сираков е харесал Сулака, а Стоянович, разбира се, си е дал съгласието. Дано да се окаже по-добър от тези, които имахме през есента. За вратаря е рано за оценки. Не мисля, че трябва да е психически затормозен, за да се стигне до тези две грешки, които направи в първата контрола. Нито пък да му повлияят оттук-нататък, но все пак трябва да ги изчисти. Михайлов не направи груби грешки през есента, но и не помогна кой знае колко със спасявания. Сигурно е, че той имаше нужда от по-голяма конкуренция“ - добави легендарният таран.

Вълчев сподели и какви според него трябва да са приоритетите в селекцията, и какво трябва да се търси като класиране и резултати до края на сезона: „Доста грешки се направиха в предишни селекции. Важно е сега да се избегнат. За мен не е проблем, че селекцията се бави. Тези, които ще дойдат, едва ли няма да са тренирани и ще бъдат подготвени. Един добър футболист ще може да се сработи и да се включи в колектива за три седмици. За мен най-важно е да намерим десен бек, тъй като такъв нямаме. Ако ще продаваме Робърта, трябва и на него да му търсим заместник. Не бива обаче и да даваме футболистите на безценица.

Паулиньо, доколкото разбрах, сме го продали за 300 000 евро. Това означава, че сме назад от него, защото за 3 години при нас е взел по-голяма сума. Ако Робърта взима 20 000 евро е редно поне да си избием вложеното в него. В средата на терена също имаме нужда от играчи. Мисля че, когато се върнат, братята Цоневи отново ще подобрят нещата в тази зона. Особено Боби показа, че е готов за лидер. Що се отнася до това, кой трябва да си ходи, аз мисля, че никой не бива да бъде гонен, преди да сме му намерили заместник.

Не трябва да се освобождават Стивън Петков и Валери Божинов, преди да сме намерили нападател. Особено ако продадем и Робърта. А за класирането не знам. Мястото в шестицата ми се вижда трудно постижима. Май е най-добре да сме седми и така да стигнем до бараж за Лига Европа. Но аз мисля, че това не трябва да е самоцел. За този сезон приоритет номер 1 беше финансовото и физическото оцеляване на Левски, а класирането е на по-заден план“.

"Мач Телеграф"