Ситуацията около Найджъл Робърта в Левски е на път да остави Билал Бари в Монтана, пише "Труд". Нидерландецът бе близо до трансфер в Динамо (Загреб), но шансовете за негова продажба намаляват чувствително.

Таранът дори проведе сериозен разговор с наставника Славиша Стоянович по време на лагера в Хърватия. Все по-вероятно изглежда Робърта да остане на „Герена“ поне до лятото. При това положение набелязаният мароканец Билал Бари ще продължи да играе в Монтана. Засега преговорите между двете страни са замразени.

Вместо това „сините“ се целят в още един централен бранител, след като вече парафираха с Ребин Сулака. Иранският национал направи неофициален дебют за отбора при успеха с 1:0 над полския Подбескидзе в събота. Бранителят записа около 30 минути, в които наруши правилата в собственото наказателно поле, но Николай Михайлов спаси дузпата. 

В същото време първото впечатление на Анте Върличак в Левски не се оказа добро. Хърватският бранител пристигна в петък на проби, но не успя да демонстрира необходимите качества и след половин час игра срещу поляците стана ясно, че едва ли ще получи предложение за договор. Вместо това „сините“ ще опитат да вземат друг играч на тази позиция.

„Вижда се, че не е физически максимално подготвен, но има качество – обясни Стоянович по темата с Върличак. - Трябва да намерим кой е най-добър за нашия отбор. Близо сме до един централен защитник, който трябва да дойде.“